viernes, 30 de marzo de 2012

TRUFAS DE CHOCOLATE

POSTTRE ZAIRA on PhotoPeach

POSTRE MARYAM

POSTRE MARYAM on PhotoPeach

TARTA SIETE CUCHARAS
INGREDIENTES:
-  3 OVOS
- 7 CUCHARADAS DE LEITE
- 7 CUCHARADAS DE ACEITE
- 7 CUCHARADAS DE AZUCRE
- 7 CUCHARADAS DE FARIÑA
- 1 SOBRE DE LEVADURA
- 1 SOBRE DE VAINILLA
DECORACIÓN:
MERMELADA
BOLITAS DE  CORES

PREPARACIÓN:
MESTURAMOS OS OVOS CO AZUCRE E BATEMOS, A CONTINUACIÓN AÑADIMOS O RESTO DOS INGREDIENTES, DEIXANDO A LEVADURA  DE ÚLTIMA, BATEMOS TODO E INTRODUCIMOS NO FORNO , APROX 45 MIN
UNTAMOS CO MERMELADA E AS VIRUTAS E LISTO

APÍPOLIS


O PASADO VENRES OS NENOS/AS DE 5 ANOS   DO CRA  VISITARON APIPOLIS
FOI UNHA SAIDA MOI DIVERTIDA E INSTRUCTIVA

jueves, 22 de marzo de 2012

ARRANXOS

COLE PAREDES on PhotoPeach



NESTES DÍAS OS PAIS/NAIS DA ESCOLA ESTÁN LEVANDO A CABO UNHA SERIE DE ARRANXOS NA ESCOLA PARA MELLORAR AS INSTALACIÓNS E ACCESO AO MESMO

MOITAS GRAZAS

viernes, 16 de marzo de 2012

HUERTO 1




ESTA É A PLANTACIÓN DOS NENOS/AS DE 4 E 5 ANOS

BIZCOITO LINA


PLASTI

HUERTO



AS NAIS E PAIS DA ESCOLA DE PAREDES ESTÁN MONTANDONOS A HORTA ESCOLAR POLO QUE ESTA SEMÁ XA COMEZAMOS A FACER PLANTACIÓN
PLANTAMOS CEBOLAS, LEITUGAS, TOMATES E PERIXEL
EN CANTO TEÑAMOS A HORTA LISTA FAREMOS TRASPLANTE E ESPEREMOS PODER ENSINAR OS RESULTADOS

TARTALETAS


TARTALETAS DE FRUTAS
INGREDENTES:
- 150 GR REQUEIXÓN
. 1 IOGUR NATURAL AZUCARADO
- FROITAS ( UVAS, FRESAS, PLÁTANO, KIWI...)
- 80 GR MEL
- 1 LARANXA
PREPARACIÓN :
MESTURAMOS O REQUEIXÓN CO IOGUR, (SI SE QUERE MAIS DOCE PODEMOS ENGADIRLLA UN POUCO DE AZUCRE), REVOLVEMOS BEN
REPARTIMOS A MESTURA SOBRE AS TARTALETAS E ADORNAMOS CUN ANACO DA FROITA ELEXIDA.
COCEMOS A FOGO LENTO O ZUME DA LARANXA E A MEL, CANDO ESTÉ LISTO DEIXAMOS ENFRÍAR E VERTEMOS O ALMIBAR SOBRE AS TRATALETAS CON MOITO COIDADO
XA ESTÁN LISTAS!!!

MERCURIO



MERCURIO

lunes, 12 de marzo de 2012

BAKLAWA





O  VENRES FIXEMOS A RECETA DE SALMA, BAKLAWA.
INGREDENTES:
- 250GR ALMENDOAS
- 250 GR NOCES
- 2 CUCHARADAS GRANDES DE AUGA DE AZAHAR
- MASA FILO
-  1 CULLER PEQUENA DE CANELA
- MEDIO VASO DE MANTEQUILLA DERRETIDA
- PARA  DECORAR:
           - 100 GR DE AMENDOA  COCIDA
          - 250 GR DE MEL
          - 4 CUCHARADAS DE AUGA DE AZAHAR
PREPARACIÓN:
1º MOEMOS AS AMENDOAS E AS NOCES, MESTURÁMOLAS CO AZUCRE A CANELA A AUGA DE AZAHAR E A MANTEQUILA  DERRETIDA
2º POÑEMOS UNHA BASE DE MASA SOBRE UN PLATO PLANO, SOBRE ESTA VERTEMOS  UNHA PARTE DA MESTURA
3º COLOCAMOS  OUTRA CAPA DE MASA E BOTAMOS O RESTO , CUBRIMOS CON OUTRA  CAPA DE MASA
DEIXAMOS REPOSAR UNHA HORA NA NEVERA,  DESPOIS CORTAMOS  CON FORMA DE CADRADOS, COLOCAMOS UNHA AMENDOA NO CENTRO DE CADA CADRADO.
METEMOS NO FORNO DURANTE 15 MIN E AÑADÍMOSLLE MEL MESTURADA COA AUGA DE AZAHAR

jueves, 8 de marzo de 2012

BRILAT



VISITA A BRILAT

POSTRE ZAKARIA



ESTA SEMÁ FIXEMOS A RECEITA DE ZAKARIA , TIÑA QUE QUEDAR CON FORMA DE VELA , PERO ALGO FALLOU E NON  O CONSEGUIMOS,SE PODEMOS REPETIREMOS A EXPERIENCIA PARA VER SE O CONSEGUIMOS

INGREDENTES:
- CHOCOLATE BLANCO
- 1 KG AMENDOAS PICADAS
- 1 KG COCO
- 50 GR AZUCRE
- COLORANTE VERMELLO, VERDE OU BLANCO
- AUGA DE AZAHAR

PREPARACIÓN:
MESTURAMOS AS AMENDOAS, A AUGA DE AZAHAR O COCO O COLORANTE E O AZUCRE, UNHA VEZ BEN MESTURADO FACEMOS CHURROS , COMO SE FOSEN VELAS E CO CHOCOLATE PREVIAMENTE DERRETIDO MOLLAMOS PARA DARLLE A FORMA DE CERA.

COMO ESCRIBÍN ANTES NON CONSEGUIMOS DARLLE A CONSISTENCIA NECESARIA PARA FACER OS CHURROS POLO QUE O RESULTADO FINAL NADA TEN QUE VER CO QUE DEBERÍA SER.

TORTA NEREA


INGREDENTES:
- 1 IOGUR NATURAL
- 3 MEDIDAS DE FARIÑA (POLO VASO DE IOGUR)
- 2 MEDIDAS DE AZUCRE
- 1 MEDIDA DE ACEITE DE XIRASOL
- 1 SOBRE DE LEVADURA
- 50 GR DE CACAO EN PÓ, E 100GR DE NOCES PICADAS
- MARGARINA PARA UNTAR O MOLDE

PREPARACIÓN:
NUN BOL POÑEMOS  O IOGUR, AÑADIMOS A FARIÑA E A LEVADUR, O AZUCRE,OS OVOS, O ACEITE E O CACAO, BATEMOS  ATA ACADAR UNHA MASA HOMOXENEA, ENGADIMOS AS NOCES PICADAS
PASAMOS TODO A UN MOLDE PREVIAMENTE UNTADO COA MARGARINA E METÉMOLA NO FORNO 45 MIN  A 180º

miércoles, 7 de marzo de 2012

jueves, 1 de marzo de 2012

CUMPLE YASSER


O MES DE MARZO COMEZÁMOLO COA CELEBRACIÓN DO QUINTO ANIVERSARIO DE YASSER

O SOL





CONTINUAMOS TRABALLANDO O SISTEMA SOLAR A TRAVES  DE DISTINTAS TÉCNICAS PLÁSTICAS
DESTA VOLTA FIXEMOS O SOL CON PLASTI