O VENRES FIXEMOS A RECETA DE SALMA, BAKLAWA.
INGREDENTES:
- 250GR ALMENDOAS
- 250 GR NOCES
- 2 CUCHARADAS GRANDES DE AUGA DE AZAHAR
- MASA FILO
- 1 CULLER PEQUENA DE CANELA
- MEDIO VASO DE MANTEQUILLA DERRETIDA
- PARA DECORAR:
- 100 GR DE AMENDOA COCIDA
- 250 GR DE MEL
- 4 CUCHARADAS DE AUGA DE AZAHAR
PREPARACIÓN:
1º MOEMOS AS AMENDOAS E AS NOCES, MESTURÁMOLAS CO AZUCRE A CANELA A AUGA DE AZAHAR E A MANTEQUILA DERRETIDA
2º POÑEMOS UNHA BASE DE MASA SOBRE UN PLATO PLANO, SOBRE ESTA VERTEMOS UNHA PARTE DA MESTURA
3º COLOCAMOS OUTRA CAPA DE MASA E BOTAMOS O RESTO , CUBRIMOS CON OUTRA CAPA DE MASA
DEIXAMOS REPOSAR UNHA HORA NA NEVERA, DESPOIS CORTAMOS CON FORMA DE CADRADOS, COLOCAMOS UNHA AMENDOA NO CENTRO DE CADA CADRADO.
METEMOS NO FORNO DURANTE 15 MIN E AÑADÍMOSLLE MEL MESTURADA COA AUGA DE AZAHAR
Que boa pintiña ben! Quen estivera ahí para probar! Un bico.
ResponderEliminar